’Stuur toeristen naar West’

Hoogstins2024

Toeristen en dagjesmensen moeten beter worden gespreid over de stad. De gemeente moet bezoekers gaan wijzen op aantrekkelijke gebieden buiten het centrum, zoals de Westergasfabriek, De Hallen en de Jan Evertsenstraat. Dat stelt VVD-fractievoorzitter Marja Ruigrok in schriftelijke vragen aan het college van B&W.

Amsterdam moet veel meer dan nu citymarketing inzetten om bezoekers te spreiden, zo vindt de VVD. Op de website iamsterdam.com worden volgens Ruigrok voor toeristen interessante gebieden buiten centrum en Zuid ten onrechte niet genoemd.

In West gaat het om het gebied rond de Westergasfabriek en de Jan Evertsenstraat, aldus Ruigrok. Zij verbaast zich er ook over dat de website niets meldt over de vele eetmogelijkheden in De Hallen. Ruigrok vraagt om maatregelen om het toerisme beter over de stad te spreiden.

’’Als je nu op I AMsterdam kijkt, moet je eindeloos doorklikken voordat je bij nieuwe hotspots zoals de Czaar Peterstraat of de Jan Eef uitkomt, terwijl de grote publiekstrekkers als de Negen Straatjes of de grachtengordel met één muisklik te vinden zijn’’, zo stelt Ruigrok. ’’Zowel toeristen als ondernemers zullen dankbaar zijn.’’