Opvang vrouwen bij De Hallen

Hoogstins2024

Bij De Hallen wordt vanmiddag het Oranje Huis officieel geopend, een blijf-van-mijn-lijfhuis. In tegenstelling tot andere opvanghuizen voor slachtoffers van huiselijk geweld, is het adres niet geheim. Huiselijk geweld moet niet langer worden verstopt, maar zichtbaar zijn, zo stelt de beheerder Blijf Groep.

In het Oranje Huis zijn allerlei vormen van hulp verenigd: advies, hulpverlening en (crisis)opvang. Volgens de Blijf Groep is hier laagdrempelige, directe hulp op maat aan het hele gezin mogelijk. De nieuwe opvanglocatie aan de Tollensstraat biedt onderdak aan ruim vijftig vrouwen en hun kinderen. Zij hebben hier meer privacy dan in de opvanghuizen in Geuzenveld en Oost die nu zijn gesloten.

Het Oranje Huis telt twintig appartementen voor crisisopvang, tien appartementen voor lang verblijf en 23 appartementen voor begeleid wonen, bedoeld voor vrouwen die na de crisisopvang niet meer naar huis kunnen. Het pand is in bezit van woningcorporatie De Alliantie. Het Oranje Huis wordt maandagmiddag officieel geopend door zorgwethouder Eric van der Burg.