Chinees Jan Evertsenstraat is nu een bar met Indiaas eten

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Aan de buitenkant is het nog niet te zien, maar bij het vorig jaar gesloten Golden Pauw aan de Jan Evertsenstraat zit nu Redbone. Het is een nieuwe bar die tevens Indiase gerechten serveert, maar grappig is dat het Chinese interieur grotendeels intact is gelaten. Je kunt zien in dit filmpje hoe het restaurant een paar maanden geleden was achtergelaten.
Eigenaar Waldy Brewster vond het wel leuk om de details van het klassieke Chinese restaurant zoals draken en donkerrode lambrizering te laten zitten. Daarbij is het ook nog praktisch. De eigenaar van het pand wil het binnenkort gaan verbouwen, waarna hij zelf nog even moet wachten met echt verbouwen.
Brewster is ook eigenaar van de Golden Brown Bar in de J.P. Heijestraat, toevallig ook een voormalige Chinees. Hij wist dus wel raad met het interieur. In een filmpje op internet was een tijdje terug ook te zien hoe hij het restaurant aantrof toen hij net de sleutel had gekregen.
De officiële opening van Redbone komt nog, maar je kunt er sinds het begin van deze week al wel komen eten. Brewster is op het moment bezig met het finetunen van details, zoals servies en gerechten op de kaart.

DeWestkrant