Winkeliers doen hun best: bestellen via Instagram, virtuele winkeltoer en zelf bezorgen

(foto: Arjan van Oorsouw)
Hoogstins2024

Hoe kom je tijdens deze lockdown nog aan je kerstcadaus? Als je per se dat ene boek voor onder de kerstboom of die leuke babykleertjes wilt scoren? Of een mooie bos ruikers? Winkeliers in West laten zich niet kisten en bedachten manieren om hun waar toch te kunnen slijten. Arjan maakte een rondje door West en vroeg een aantal winkeliers hoe zij hun lockdown-issues oplossen.

Het goede nieuws is dat je nog gewoon bloemen en kerstbomen kunt kopen. Bloembinderij Veronica op de Bos en Lommerweg heeft rekken met kerststukjes buiten staan. Klanten moeten buiten blijven. Snijbloemen kun je er ook nog steeds kopen. De bloemenwinkels op de Jan Pieter Heijestraat en op de Bilderdijkstraat verkopen ook buiten.

De Nieuwe Boekhandel
Bart van De Nieuwe Boekhandel aan de Bos en Lommerweg: “Wij maken een uitgebreid schema van wanneer pakjes bezorgd moeten worden. Daarnaast hebben wij het geluk dat wij een grote achterban van klanten hebben. Verder zijn wij natuurlijks sinds enige tijd een coöperatie met 220 leden. Op dinsdag, na de aankondiging van de lockdown, hebben wij een oproep geplaatst aan al onze coöperanten om ons te helpen met het bezorgen van pakjes. Meteen de eerste dag hebben zich zo’n 25 mensen gemeld. We hebben in kaart gebracht waar ze wonen en waar ze kunnen bezorgen en op welke dagen of dagdelen ze kunnen. Al deze informatie hebben we in een schema gezet. We bestrijken inmiddels bijna de hele stad, al hebben we aanzienlijk meer mensen die in West kunnen bezorgen dan die in Oost kunnen bezorgen.”

(foto: Arjan van Oorsouw)

Knotsknetter
Kinderwarenhuis Knotsknetter in de Jan Evertsenstraat: Hier kun je bestellen via instagramstories (@knotsknetteryeah) en de webshop. Eigenaar Adri van Knotsknetter: “Wij bezorgen zelf gratis binnen de Ring met de Knotsknettermobiel en buiten West nog dezelfde dag. Daarbuiten sturen we het op.”

Milagros Mundo
Milagros Mundo verkoopt kleurrijke cadeautjes uit de hele wereld aan de Postjesweg. Voor iedereen wat wils en voor elk budget. Eigenaar Natasja kan op afspraak een virtuele shopping-tour verzorgen voor Last minute Christmas gifts to go. Klanten kunnen ook buiten op straat window-shoppen. En het dan bestellen via info@milagrosmundo.com. Inclusief gratis inpak-service. Ophalen kan bij de winkel.

Winkel Milagros Mundo aan de Postjesweg (beeld: Arjan van Oorsouw)

Meesterslijpers
Nikki van Kookwinkel Meesterslijpers aan de Kinkerstraat: “Afhalen in de winkel mag natuurlijk niet. Hoewel dat wel top zou zijn natuurlijk. Nu doen we alles met de post en grotere bestellingen brengen we zelf rond. Postnl doet het heel goed voor ons. We hebben de garantie voor de regio Amsterdam: Mocht Postnl het niet kunnen bolwerken, hebben we de afspraak dat wij het zelf alsnog brengen als de spullen betaald zijn.”

Wildernis
Bij Wildernis aan de Bilderdijkstraat hangt een A4tje in de etalage met een tekst in het Engels waarop staat dat je de webshop kunt bezoeken of hun instastories kunt bekijken voor producten die ze met de bakfiets rondbrengen.