De Key start bouw 278 jongerenwoningen in Houthaven

De bouwplaats van Lariks op Revaleiland. (Foto Woonstichting De Key)
Hoogstins2024

In de wijk Houthaven is woonstichting De Key vorige week begonnen met de bouw van Lariks, een complex met sociale huurwoningen voor jongeren. Lariks gaat fraaie woonruimte bieden aan jonge mensen met een smalle beurs, zo stelt De Key. 

Vanaf eind 2022 kunnen 263 woonstarters tussen 18 en 28 jaar verhuizen naar het Lariksgebouw op Revaleiland. Naast de 263 semi-zelfstandige woningen, bouwt De Key 15 zelfstandige 2-kamerwoningen. Deze worden toegewezen aan jongeren met maatschappelijke beroepen in het onderwijs en in de zorg.

De semi-zelfstandige woningen zijn jongerenwoningen voor drie personen. Elke woonstarter huurt een kamer met eigen douche en wc. De drie bewoners delen een woonkeuken in het appartement. Het woongebouw omvat twee grote inpandige fietsenstallingen, een gemeenschappelijke wasruimte en een binnentuin. 

Het Amsterdamse architectenbureau M3H tekende voor het ontwerp een moderne interpretatie van de Amsterdamse School, aldus De Key. Deze bouwstijl is terug te zien in de baksteenarchitectuur van het pand, met bijzondere motieven.

Inschrijven voor Lariks is nog niet mogelijk, zo meldt De Key op de website. Hoe de aanmeld- en toewijzingsprocedure eruit gaat zien, wordt volgens De Key pas duidelijk in de loop van volgend jaar. 

Impressie van het gebouw Lariks met jongerenwoningen. (Beeld Woonstichting De Key)