Blok 0 Houthaven kanshebber nieuwbouwprijs

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Blok 0 Casco-lofts in Houthaven is kanshebber voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2017. Het project doet als enige in West mee aan de finale waarbij nog tien kandidaten over zijn.

Meer dan negentig projecten waren in de race bij de uitverkiezing van mooiste nieuwbouwproject van Amsterdam. Daaronder negen uit West en negen uit Nieuw-West. Na een eerste stemronde zijn er tien overgebleven, waaronder alleen Blok 0 Casco-lofts uit West en geen project uit Nieuw-West.

Blok 0 Casco-lofts is een woonconcept waarbij bewoners hun eigen loft kunnen samenstellen. Het idee komt tegemoet aan de wens naar op maat gemaakte woningen en casco klushuizen.

De lofts zijn vijf meter hoog. De oppervlaktes variëren van 30 m2 tot 180m2. Er worden verschillende duurzame technieken gebruikt, waaronder warmteterugwinning, koeling op basis van kanaalwater en zonnepanelen. Er zijn oplaadpunten voor elektrische auto’s en fietsen.

De kopers waren al georganiseerd in verenigingen voordat het gebouw en de woningen werden ontworpen, met als doel sociale netwerken te creëren. Blok 0 Casco-lofts is deels zelfbouw, en deels gezamenlijk met een ontwikelaar gerealiseerd.

Iedereen kan zijn of haar stem uitbrengen via www.amsterdamwoont.nl De Amsterdamse Nieuwbouwprijs is een initiatief van Amsterdam Woont, AT5 en de gemeente Amsterdam.

Afgevallen nieuwbouwprojecten West

Houthaven Blok 0 Superlofts

Houthaven Blok 0 MyLoft

Van Hogendorpstraat 93-111

Ten Katestraat

Augustinus Amsterdam

Pieter van der Doesstraat

Laan van Spartaan Noordstrook A

Kolenkitbuurt Zuidelijk Veld Fase 2

Afgevallen nieuwbouwprojecten Nieuw-West

Stadstuin Overtoom/ Energietuin en Watertuin

Maria Montessoristraat

De Bouwmeester

De Ark

Jacques Veltmanstraat

De Toorop

De Toorop

Kade Osdorp

Van Tijenbuurt Fase 3C

DeWestkrant