Mexicaanse Frida aan de Admiraal de Ruijterweg wordt pizzeria

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Het interieur van Mexicaans restaurant Frida aan de Admiraal de Ruijterweg wordt gesloopt om plaats te maken voor Volare. Dit restaurant wordt een pizzeria waar klanten ook kunnen lunchen, brunchen of een aperitiefje kunnen halen.

Westbewoners die al langer in de Chassébuurt wonen, kennen het pand op Admiraal de Ruijterweg 79 als banketbakkerij Limmen. Na een kort avontuur met een mediterrane bakkerij, werd het restaurant Speijkervet van de mensen achter de firma Peekelharing in De Pijp. Speijkervet ging dicht in 2017 en maakte plaats voor Partisan, een cocktailbar annex luxe eetgelegenheid. Daarna, in 2019 kwam Frida, een Mexicaans specialiteitenrestaurant.

Mede door de lockdown bleek dit geen succes, waardoor het restaurant teruggrijpt op een succesformule: pizza. Of deze nieuwe zaak bestand zal zijn tegen alle andere pizzeria’s/trattoria’s die er in de directe omgeving zijn gekomen moet nog blijken. Zo opende in 2019 Buurman en Buurman een grote pizzabakkerij annex Italiaans specialiteitenrestaurant en is pizzeria Faam in de Reinier Claezenstraat ook bezig met het inrichten van een trattioriazaak iets verderop aan de Jan Evertsenstraat.