Kledingbank Amsterdam-West heeft hulp nodig

De Kledingbank zit aan de Admiraal de Ruijterweg 329 (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Vanuit een pand op de Admiraal de Ruijterweg gaat binnenkort de Kledingbank Amsterdam-West van start. Initiatiefnemer Emmy Medik is de bank begonnen nadat ze zelf op zoek ging naar kleding voor een soortgelijk initiatief van een vriendin elders in het land. “Er kwam toen zo veel op mij af, dat ik ben gaan vragen of er ook een kledingbank in Amsterdam was. Tot mijn grote schrik bleek er alleen eentje in Noord te zijn.”
Het idee van een kledingbank is dat -net als bij de Voedselbank- klanten gratis kleding kunnen uitzoeken. Klanten krijgen op vertoon van een stadspas of kaart van de Voedselbank een klantenkaart waarmee ze een keer in de zes weken drie kledingstukken per persoon mogen uitzoeken. Donateurs kunnen gewassen en nette kleding inbrengen. De Kledingbank geeft bovendien ook speelgoed uit.
Emmy kwam er ook achter dat er veel verborgen armoede bestaat in Amsterdam. “Mensen die gewoon geen geld hebben voor een paar schoenen of een onderbroek.” Tijdens de zoektocht naar een pand hielp ze mensen aan kleding vanuit haar huiskamer. Sinds kort heeft ze via een makelaar een pand kunnen huren als leegstandsbeheer.
Behalve kleding, is Kledingbank Amsterdam-West ook op zoek naar financiële hulp in de vorm van sponsoring, zodat ze het pand kan blijven huren. Info en contact via de facebookpagina: https://www.facebook.com/KledingbankAmsterdamWest

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Steeds meer mensen lezen De Westkrant en dat waarderen wij enorm. De Westkrant is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Door jouw donatie kunnen wij ons werk blijven doen en iedere dag nieuws brengen uit Amsterdam-West.

Voor minimaal € 5,- kun je ons steunen, en dat is zo gebeurd.

Klik hier om te doneren Word supporter