Bar Roseval is niet meer. Totdat de verbouwing in oktober begint, zit er tijdelijk een kroeg waar je je wensen voor het nieuwe restaurant kunt neerleggen. De chef-kok kookte eerder bij Baut dus je kunt je culinaire fantasie de vrije loop laten.
Roy zat zo’n tien jaar in de directie van bouwconcern BAM, daarna vond hij het tijd om weer iets te doen waar hij blij van zou worden. Hij besloot terug te keren naar de horeca, de branche waarin hij voorheen zat, en is sinds vorige week eigenaar van een kroeg aan de Admiraal de Ruijterweg. Toen hij hoorde dat Bar Roseval te koop stond, zag hij direct mogelijkheden: “Van deze zaak op deze locatie moet méér te maken zijn.”
Bar-gastropub
Bar Roseval zat er drie jaar. Toen ik er in 2016 voor het eerst kwam, waren de vooruitzichten goed. Ik hoor het een van de eigenaren nog zeggen: in hun ‘bar-gastropub’ zou alles draaien omvier ‘waarden’. “Stoer Amsterdams, Hollandse nuchterheid, mediterrane gastvrijheid en het elegante Midden-Oosten. Dat zie je terug in het interieur en de kaart.” Aan de recensies op Tripadvisor te zien, was het er de laatste tijd echter vrij leeg. Het verbaasde dan ook weinig mensen dat de bar van eigenaar wisselde.
Franse keuken
Terwijl de voormalige eigenaren hun geluk beproeven in het centrum, heeft de nieuwe eigenaar er tijdelijk een pub van gemaakt, een Pop-Pub zogezegd. Roy loopt bij Pop-Pub rond alsof hij nooit anders heeft gedaan. Hij serveert drank, bitterballen en chips totdat de grote verbouwing in oktober begint. Samen met een vriend wil hij het pand omtoveren tot een restaurant. Die vriend, een van de koks van restaurant Baut in de Spaarndammerstraat, is geschoold in de Franse keuken. “Samen gaan we werken aan een mooie kaart.”
Kinderhapjes
Om dat menu te realiseren, zoekt Roy naar input van de buurt. “Ik heb Pop-Pub geopend omdat ik de buurt wil leren kennen én de wensen van de buurt wil inventariseren.” Wat hij nu al weet: het moet niet te ingewikkeld worden en betaalbaar zijn. Er moeten goede stukken vlees komen, maar ook vegetarische gerechten en een daghap. De buurt wil ook graag dat de zaak vroeg open is. Er is behoefte aan koffie, zodra de kinderen naar de nabijgelegen school zijn gebracht. Roy overweegt om ook ontbijt te serveren. Het juiste merk koffie heeft hij nog niet gevonden, maar hij houdt het bij voorkeur lokaal. “Lot Sixty One of White Label”, oppert een klant. Een meisje van vier vindt dat het hoog tijd wordt voor ‘kinderhapjes’: “Borrelhappen die wij kinderen ook lusten. En dan niet alleen maar kaasstengels.” Wie zijn eigen eisenpakket op tafel wil leggen, moet zeker een keer langs gaan. Alleen op maandag wordt dat lastig. “Ik wil mijn eigen bier maken. Ik oefen op die dag alvast bij een brouwerij in Oost.”
Nog geen website.