Taco’s en méér bij nieuwe Mexican Lockdown Pop-Up Bar

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

Om de coronacrisis te overleven, toveren horecaondernemers van alles uit hun hoed. De eigenares van Compartir in de Spaarndammerstaat lanceerde onlangs een Mexicaanse pop-up. Vanaf dit weekend is haar Compartaco ook op zondag open.

We schetsten al eerder hoe restaurants in West reageren op de avondlockdown. Dat overzicht kan bijna dagelijks worden aangepast en aangevuld. In deze onvoorspelbare tijd kijken horecaondernemers voortdurend wat wel en niet werkt. Sommigen, waaronder Piet de Gruyter in Westerpark, merken dat het bij de huidige beperkingen geen zin heeft om open te blijven en sluiten alsnog tijdelijk hun deuren. Anderen kiezen ervoor om wél open te blijven, maar dan op veel minder dagen dan voorheen. Zo is Winehouse Somm in De Baarsjes voorlopig slechts drie dagen geopend. Vrijdag kun je er borrelen en wijn inslaan, zaterdag en zondag biedt Sacha een All Day Lunch.

Succesvolle start
Ook duiken er nog steeds nieuwe initiatieven op. We hadden al de Sherry Bar in De Baarsjes en het Burger Museum in BoLo. Sinds vrijdag 3 december heeft West er een Mexican Lockdown Pop-Up Bar bij: Compartaco in de Spaarndammerstraat. Het eerste weekend was zó succesvol dat de pop-up vanaf dit weekend (10-12 december) niet alleen op vrijdag en zaterdag, maar ook op zondag open is.

Mega vol van smaak
Achter dit initiatief zit Floor Reitsma, de eigenaar van Compartir. Sinds 2019 kun je bij haar aanschuiven voor wijn en shared dining-gerechten uit de hele wereld, maar vooral uit Frankrijk en Spanje. Van de keer dat ik er at, herinner ik me nog dat alles puur en mega vol van smaak was. Met het interieur zat het ook wel snor: een onmiskenbaar Franse setting met een vleugje oh là là.

Moed erin houden
Normaalgesproken is haar zaak vanaf 17.00 uur open. Maar nu ze door de avondlockdown op dat tijdstip juist moet sluiten, besloot ze het tijdelijk over een compleet andere boeg te gooien. Ze wilde ‘géén slap aftreksel’ van haar beproefde concept, maar juist iets compleet anders. “We zijn best klaar met corona. Door ons op iets nieuws te storten, houden we de moed erin.”

Let’s Salsa
Dat ze koos voor Mexicaans is niet zo vreemd; deze keuken is tegenwoordig hartstikke hot. De tortilla’s voor haar taco’s haalt Floor bij Let’s Salsa, een bedrijfje uit Kitchen Republic, een werkruimte voor food start-ups in Houthaven. Maar voor de rest maakt ze alles zelf, zoals de sauzen en toppings.

Chili Brownie
Er zijn taco’s met vlees, groenten en vis (3 euro per stuk). Als toetje is er een chili brownie. Bij wijze van voorafje zijn er nacho’s met salsa. Qua drank is er bier van Sol en kun je zowel aan de tequila als aan de margarita’s. Je hebt twee opties: meenemen of aanschuiven in de Mexicaanse cantina compleet met lantaarntjes en sombrero’s. Waar je ook voor kiest, maak er een mini-fiesta van!

DeWestkrant