Supersnel internet voor Westerpark en Bos en Lommer

De Robert Scottbuurt in Bos en Lommer is een van de buurten in West die worden aangesloten op glasvezel. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

T-Mobile en Open Dutch Fiber beginnen in januari met de aanleg van een glasvezelnetwerk in Westerpark en Bos en Lommer. In totaal 29.000 huishoudens in dit deel van West kunnen eind volgend jaar gebruik gaan maken van supersnel internet via glasvezel, stellen de bedrijven.

“Snel internet is onmisbaar om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar connectiviteit van bewoners en bedrijven”, zo reageerde wethouder Meliani. “Amsterdam raakt steeds verder aangesloten op het glasvezelnetwerk en met het begin van de aanleg rond het Westerpark en in Bos en Lommer wordt een mooie stap gezet.”

T-Mobile biedt straks toegang tot glasvezelinternet met up- en downloadsnelheden tot 1 Gigabit per seconde. Dit betekent ‘eindeloos streamen, bingen en gamen in 4K, thuiswerken en studeren. Allemaal tegelijk op het snelle, stabiele en voordelige glasvezelnetwerk’, zo stelt T-Mobile in een brief aan buurtbewoners.

Behalve T-Mobile kunnen straks ook andere telecomproviders gebruik maken van het glasvezelnetwerk. 

Kaart van het aan te leggen glasvezelnetwerk. De cijfers geven de volgorde van aanleg in 2022 aan. (Beeld T-Mobile en Open Dutch Fiber)
DeWestkrant