Westerpark krijgt ‘vet cafe met Napolitaanse pizza’s’

Baohuis wordt Pica.
Hoogstins2024

Rond het Van Limburg Stirumplein gebeurt er van alles. Bewoners hebben aardig wat vragen, zoals hoe zit het met Baohuis?

Onlangs maakten we bekend dat grillroom en pizzeria Bergo is vervangen door Burger ’n Shake en dat Douwe Bob restaurant Fijnkost aan het Van Limburg Stirumplein gaat overnemen. Eerder had de Amsterdamse singer-songwriter een café in de Dapperstraat, maar het lijkt erop dat hij het nu over een andere boeg gaat gooien. Naar verluidt gaat hij geen kroeg openen, maar een wijnbar.

Mini-pizza’s
Iets verderop, in de Van Limburg Stirumstraat, openden Robin Schoonbeek en Bob Kikkert in 2019 Baohuis, waar ‘kinky Aziatisch eten’ uit de keuken rolde. Voortaan moet je voor de gestoomde broodjes, pittige noedels en Japanse sateetjes naar Bar Karakter in de De Clercqstraat, de andere zaak van Robin en Bob. In de zaak in Westerpark gaan ze een nieuw concept uitrollen. Ze dopen de tent om tot ‘Pica’, een afkorting van pizzacafé. Volgens Robin wordt het ‘een vet café met de allerlekkerste Napolitaanse pizza’s’. Hun pizza-chef komt uit Napoli en heet Dario. Zijn pizza’s hebben niet het standaardformaat, maar zijn kleiner. Over zo’n twee weken kun je die piccolonis proeven.

 

DeWestkrant