Regenboogvlag woonboot in brand gestoken

Links de woonboot. De vlag hing uit het rechterraam op de bovenste verdieping. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Een regenboogvlag op een woonboot in Westerpark is door onbekenden in brand gestoken. Bewoonster Corine Colijn kwam gisteravond thuis en zag dat de vlag was verbrand. De roetsporen zijn vrijdagochtend nog te zien. 

Colijn postte de gebeurtenis op Facebook en stelde dat het lijkt op ‘een zeer bewuste aanval op hetgeen de vlag symboliseert’. De regenboogvlag is symbool voor de LHBTI-gemeenschap. Volgens haar is het nog altijd hard nodig om die vlag te benadrukken. ’Niet alleen in Hongarije.’

De woonboot had in brand kunnen vliegen, aldus Colijn, die aangifte heeft gedaan via internet. Een kwajongensstreek is het niet, denk ze. “Ze hebben een stoel gepakt om de vlag in brand te steken.” Ze hoopt dat camerabeelden uit de omgeving meer informatie kunnen opleveren. Het tijdstip van de brandstichting weet ze niet, ze denkt ergens in de 24 uur voor de ontdekking.

Colijn wil weer een nieuwe regenboogvlag, vertelt ze. Maar die komt dan volgens haar binnen te hangen zodat die niet in brand kan worden gestoken.