West hangt de regenboogvlag uit na brandstichting in studentenflat

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

In West is Queer Club West een inzamelingsactie gestart voor de aanschaf van LHBTIQ+-vlaggen na de brandstichting in de studentenflat in de Krelis Louwenstraat. De brandstichters zouden het hebben voorzien op de regenboogvlaggen die in de flat hingen. “Er zijn de afgelopen jaren meer afschuwelijke incidenten geweest met de LHBTIQ+ community als mikpunt. Hoe kan de LHBTIQ+ community zich veilig voelen in ons stadsdeel wanneer er dit soort incidenten plaatsvinden?”, zo schrijft de organisatie. Het ophangen van de vlaggen ziet ze als een tegengeluid tegen het anti-LHBTIQ+-geweld in West.
Inmiddels heeft de organisatie van de crowdfunding meer dan 4200 euro opgehaald waarmee zoveel mogelijk regenboogposters en vlaggen worden ingekocht. De eerste duizend euro hiervan zijn gedoneerd door stadsdeelvoorzitter Fenna Ulichki van West.
Inmiddels hebben bewoners in Bos en Lommer en De Baarsjes de vlaggen al uithangen. Wie zelf een vlag wil aanschaffen kan dat ook doen via Pink Point, waar vlaggen te koop zijn met korting.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marlies Klooster (@mrlsklstr)