Regenboogvlag bij Sloterplas in weekend gestolen

Foto Instagram/Pink Nieuw-West
Hoogstins2024

Onaanvaardbaar, zo noemt wethouder Touria Meliani de diefstal afgelopen weekend van de regenboogvlag bij de Sloterplas. Vrijdag was daar het feestelijk begin van Queer & Pride Amsterdam met het hijsen van de pridevlag. Dat deed Meliani met stadsdeelvoorzitter Emre Ünver en mensen uit de LHBTIQ+-gemeenschap. 

Pink Nieuw-West meldde zondag dat de vlag al binnen 48 uur is verdwenen. “Samen met het stadsdeel zorgen we ervoor dat de vlag er maandag weer hangt, we hadden al wat extra vlaggen gekocht…”, zo schrijft de organisatie op Instagram.

De vlag wordt opnieuw gehesen, aldus Meliani op Instagram ‘om te laten zien dat we er zijn voor de mensen uit de gemeenschap en iedereen die hen ondersteunt. Want het blijkt weer dat dit hard nodig is.’

“De vlag hangt natuurlijk weer maar belangrijker: niks, ook geen vlaggendiefje, kan de samenkomst van mensen aan de Sloterplas overschaduwen”, ze reageert stadsdeelvoorzitter Ünver op Facebook. “Ik zag namelijk een groep mensen die niks anders willen dan veilig over straat kunnen en vrij lief kunnen hebben.”

DeWestkrant