Nieuwe vergunning-aanvraag Oostoever

Een eerdere ondernemer met de naam Haci wilde ook in het pand. (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Voor degenen die met smart zitten te wachten op het moment dat restaurant Oostoever open gaat, is er nieuwe hoop. Er is een nieuwe vergunning aangevraagd voor het horecapand. Volgens de vergunningsaanvraag gaat het om een bedrijf met de naam East Shore.

Uitsluitsel over of er eindelijk ook een horecabedrijf komt, laat nog even op zich wachten. De vergunning dateert van 24 juli. Op Twitter beantwoordt de gemeente een dergelijke vraag met: “We hebben twee dagen geleden een vergunningaanvraag gekregen van de nieuwe eigenaar. Die moet nog wel even door de molen, maar de zomer is gelukkig nog niet op het einde.”

Vorig jaar zomer zou er sprake van zijn dat er een restaurant zou komen met de naam Soultable. Het bedrijf kreeg geen vergunning omdat het niet door de Bibob-procedure kwam. Dit is een procedure waarmee de gemeente ondernemers screent op eigenaren, geldstromen en geldschieters. De eigenaren van het bedrijf slaagden er niet in hiervoor de juiste documenten aan te leveren.

In juli vorig jaar meldde Soultable nog voor het einde van die maand open te gaan. Wie de huur van het pand nu betaalt, is onbekend. Net zo min als de plannen die de nieuwe exploitanten met het etablissement hebben.

Inmiddels is het de vierde onderneming die probeert een vergunning te krijgen over het karakteristieke horecapand aan de Sloterplas.

DeWestkrant