Meer horeca rond Sloterplas

I AMsterdam letters aan de Sloterplas (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Wie plannen heeft voor een horecazaak, kan zijn geluk beproeven aan de Sloterplas. Aan de landtong, aan de noordkant de Zuid-West oever (bij de Meervaart) komen twee locaties van elk 225 vierkante meter vrij voor een café of restaurant. Hiervoor schrijft de gemeente een zogenaamde tender uit. Dat betekent dat de gemeente gegadigden selecteert op basis van van te voren vastgestelde criteria.

De gemeente let met name op de ‘sociale duurzaamheid’ van de gegadigden. Ze let er dan op of de horecaconcepten bijdragen aan de ‘sociale opgaven van de stad’, ofwel dat ze goed zijn voor Amsterdammers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Daarbij moeten de concepten ook ‘gedurfd’ en ‘origineel’ zijn.

Rond de Sloterplas wordt het steeds drukker. Aan de Noord-Oostoever komen nieuwbouwwoningen en er zijn de laatste tijd al veel uitspanningen bijgekomen. Zo heeft Hotel Buiten uitbreidingsplannen en zijn er gelegenheden bijgekomen bij de watersportcentra Duikelaar en Watersportcentrum Sloterplas. Binnenkort opent in het voormalige restaurant Oostoever een Turks restaurant.

DeWestkrant