Restaurants dicht vanwege corona

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Update: op last van de overheid gaat alle horeca om 6 uur op slot. Vanmiddag namen een aantal restaurants al het zekere voor het onzekere.

Steeds meer restaurants nemen zondag het advies serieus sociale contacten te vermijden in verband met de verspreiding van het coronavirus. Een flink aantal horecazaken in West heeft de deuren tot nader order gesloten, zo leert een rondgang op zondagmiddag.
Het Wilde Westen, het pizza-restaurant in het voormalige Gak-gebouw, laat weten geen gasten meer te ontvangen, maar wel aan take-away te doen. Andere restaurants informeren hun gasten met briefjes op de deur, zoals Binnenvisser aan de Bilderdijkstraat en Pagode eveneens op de Bilderdijkstraat.
Napolitaans pizzarestaurant nNea heeft zondagmiddag een briefje op het raam gehangen waarop staat: “Wij leven van gastvrijheid, en liever maken we deze keuzes niet. Maar we hebben de verantwoordelijkheid om een constructieve bijdrage te leveren aan het oplossen van dit probleem voor de volksgezondheid.”
Bistro Belleami aan de Kostverlorenkade laat via Instagram weten ook voor onbepaalde tijd dicht te gaan. “Een lastige periode breekt aan, maar we zijn vol goede moed. Neem je verantwoordelijkheid, zorg goed voor elkaar en hopelijk tot snel.”
Horeca mag volgens de richtlijnen van het RIVM nog openblijven, maar veel zaken nemen het zekere voor het onzekere en gaan dicht. In Frankrijk, België en Spanje geldt inmiddels een sluiting van alle horecagelegenheden. De Foodhallen waren zondagmiddag open, maar er waren aanzienlijk minder bezoekers dan gewoonlijk.

Sportscholen

Sportscholen nemen ook het zekere voor het onzekere. Basic Fit sluit alle filialen tot nader order. De sportschool zit in West op de Overtoom en de Baarsjesweg. In Nieuw-West op het Koningin Wilhelminaplein en aan de President Allendelaan.