Na Rotterdam gaan de Foodhallen ook naar Den Haag

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

“Volgend jaar kan Den Haag ons verwachten.” Deze uitspraak doet Zing-Kyn Cheung van de Foodhallen in het Entree Magazine, een vakblad voor de horeca. Cheung is sinds 2014 met Chong Chu en Tsibo Lin de uitbater van het horecaconcept in De Hallen.

De drie horeca-ondernemers geven in het blad toe dat de Foodhallen niet alleen maar een successtory zijn. Chu vertelt in Entree Magazine: “De ruimte die we huurden was te groot voor alleen de Foodhallen. We besloten daarom om in het leegstaande gedeelte twee reguliere restaurants te openen: Meat West en Halte 3.” Allebei de restaurants liepen niet zo goed. “Naast dat we ons niet op alles tegelijkertijd konden focussen, werden we links en rechts ook nog eens ingehaald door nieuwere en betere horeca in de buurt.”

Halte 3 en Meat West gingen dicht en de drie ondernemers zijn gaan nadenken over een nieuw concept. Daarna kwam de Kanarieclub.

Sinds augustus zijn ook de Foodhallen in Rotterdam open. In pakhuis Meesteren op de Kop van Zuid is een hal volgens hetzelfde concept. De verwachtingen zijn met 325.000 bezoekers per jaar best hoog. Waar de zaak in Den Haag komt, is nog niet bekend.

DeWestkrant