Horecapionier Fossa verhipt

Hoogstins2024

In 2008 was Grand Café Fossa een van de eerste hippere horecagelegenheden in Bos en Lommer. Maar de verhipping gaat razendsnel, dus gaat het roer om. Wekelijks komt er een evenement met live muziek van opkomende bands en singer-songwriters en een avond met Hiphop en R&B. De tapas maken plaats voor burgers en er zal lokaal bier en gin-tonic worden geschonken.

Eray Turkmen (23) heeft het drijvende café-restaurant per 1 juni overgenomen van zijn vader, samen met neef Erkan (27). De buurt is de afgelopen jaren sterk veranderd. Zo zijn er in het naastgelegen voormalige GAK-kantoor veel studenten en andere jongeren komen wonen.

Tijd voor een nieuwe formule, vonden Eray en Erkan. ’’Het idee is dat het allemaal jonger en hipper wordt’’, zegt Eray, die onder meer bij Paradiso en De Tolhuistuin heeft gewerkt. De naam wordt afgekort tot Fossa.

Centraal staat het wekelijkse evenement Burgers& Beats met live muziek. Vanaf juli zullen er op zaterdag ook wekelijks avonden zijn met Hiphop en R&B. ’’Vroeger was vooral techno en house populair, nu begin je bij jongeren een voorkeur te zien voor Hiphop en R&B’’, meldt Eray.

West is in opkomst als plek om uit te gaan, stellen de twee neven. Zij wijzen daarbij op de plannen van de initiatiefnemers van Club Trouw om hun club te heropenen in het voormalige Iedersland College, ook vlakbij de Ring A10. Op 15 juni gaat het nieuwe concept van start, tot die tijd is Fossa gewoon open.