Buurtbewoners willen Sloterpark met minder afval

Het Sloterpark op de ochtend na een warme dag. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Op warme dagen blijft er vaak een hoop afval achter in het Sloterpark in Nieuw-West. Bakken puilen uit met resten van picknicks en barbecues, en ernaast ligt allerlei rommel dat rond gaat waaien. 

Een buurtbewoner is een petitie begonnen om het vuilprobleem in het park rond de Sloterplas aan te pakken. Initiatiefnemer Jan van der Borden pleit voor een plicht voor bezoekers om hun eigen afval mee naar huis te nemen.

“De hoeveelheid afval is gewoonweg te groot voor de hoeveelheid prullenbakken. De gemeente, Pantar en buurtgenoten die vrijwillig zwerfvuil prikken, kunnen het niet meer aan”, zo stelt hij. “Als iedereen na recreatie z’n eigen afval mee terug naar huis neemt, is het probleem opgelost. De gemeente zal hierop wel moeten handhaven.”

De petitie is binnen vier dagen al ruim vijfhonderd keer getekend. “Ik onderteken omdat ik nog nooit zoveel troep gezien heb in een prachtig park als de afgelopen weken in het Sloterpark”, aldus een van de ondertekenaars. “Schande!”

In andere parken zijn ook problemen met afval. Een buurtbewoner van het Westerpark diende onlangs een plan in om bij de ingangen ondergrondse containers te plaatsen waarin bezoekers hun afval moeten achterlaten. 

DeWestkrant