Geen verbod bierfiets in West

Bierfiets bij de brandweerkazerne in de Marnixstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De bierfiets mag voorlopig in West blijven rijden. Burgemeester Van der Laan vindt het te vroeg om te praten over een verbod in delen van West. Volgens hem is er buiten het centrum nog geen sprake van overlast. Dat meldt hij in een brief aan de gemeenteraad.

Groepsfietsen -zoals bierfietsen- worden in een groot deel van het centrum per 1 januari verboden. West wil op initiatief van D66 en PvdA ook worden betrokken bij een onderzoek naar het te verbieden gebied. Volgens een vorige maand aangenomen motie wordt de bierfiets steeds vaker gezien in onder meer de De Clercqstraat, Spaarndammerstraat, Bilderdijkstraat en op de Nassaukade en Overtoom.

Maar Van der Laan vindt het ’voorbarig’ om in West nu al maatregelen te nemen. ’’Buiten het centrumgebied is er op dit moment ook nog geen sprake van overlast of verkeershinder voor bierfietsen’’, zo schrijft hij. De burgemeester kondigt wel aan het verbodsgebied uit te breiden zodra er herhaaldelijk melding wordt gedaan van overlast of verkeershinder.

DeWestkrant