Nieuwe hotspot: Bilderdijkstraat

Veel nieuwe horeca heeft zich in de Bilderdijkstraat gevestigd (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De Bilderdijkstraat groeit in populariteit als vestigingsplek voor horeca en winkels. De huurprijzen stijgen, zo stelt makelaar DTZ Zadelhoff in een rapportage. Op het Hugo de Grootplein en in de Spaarndammerstraat gaan de winkelhuren ook omhoog.

De wijken rond het centrum nemen deels de functies van de binnenstad over, zo staat er in het rapport. In West springt de Bilderdijkstraat er uit. Die verandert snel naar een levendige mix van horeca, toeristen en hippe winkeltjes, stelt DTZ Zadelhoff. ’’Met attracties in de buurt als De Hallen ontwikkelt Oud-West zich tot geliefde verblijfplaats van toeristen en Amsterdammers.’’

Het Hugo de Grootplein en omgeving en de Spaarndammerstraat stijgen eveneens in populariteit, zo blijkt uit recente huurtransacties.

Huurdalingen in West signaleert DTZ Zadelhoff ook. In de Jan Evertsenstraat is de prijs gedaald omdat het huuraanbod is gestegen. De Jan Eef heeft tot nu toe niet kunnen profiteren ’van het succes en het elan’ van de De Hallen, aldus het rapport. Op het Bos en Lommerplein gaan de huren ook omlaag. Daarbij speelt een rol dat winkels in het middensegment het moeilijk hebben.