Letters worden speelpark

(foto: Stadsdeel Nieuw-West)
Hoogstins2024

De oude I amsterdam letters van het Museumplein hebben aan de Sloterplas een wel heel bijzondere bestemming gekregen. Aan de Zuid-Westoever (bij winkelcentrum Osdorp) zijn ze omgebouwd tot een zogenaamd freerunning parcours.

De letters van het Museumplein waren aan vervanging toe, en zijn nu zodanig opgesteld dat sportfanaten erop kunnen klimmen en klauteren. De elementen zijn verbonden met stangen, blokken en muurtjes. Dat alles op een valdempende ondergrond.

Freerunning is een nieuwe sport waarbij je zo creatief mogelijk obstakels probeert te overwinnen door klimmen, kruipen en springen. De sport is het afgelopen jaar actief aangeboden op middelbare scholen in Nieuw-West.

De stellage is niet alleen geschikt voor pubers. “Jong en oud kunnen genieten van dit vrij toegankelijke parcours”, zo schrijft het stadsdeel. Het freerunningparcours is onderdeel van de geheel vernieuwde boulevard aan de Sloterplas. Aan de andere kant, aan de noordoever, is ook een nieuw strand aangelegd. Dat wordt vrijdag 15 juli geopend.

Zelf freerunning uitproberen? Bij Gymnastiekvereniging Turnz kunnen enthousiastelingen lessen volgen.