Tientallen bruggen zonder naam

Voetgangersbruggetje over de Admiralengracht (foto: Martine de Vente)
Hoogstins

Wie kent ze niet: de Wiegbrug, de Kinkerbrug en de Vierwindstrekenbrug. Maar heel veel bruggen in West hebben nog geen naam. En daar kan verandering in komen. Van de gemeente mogen bewoners een naam verzinnen voor bruggen die er nog geen hebben. De Westkrant vond op de website Bruggen van Amsterdam flink wat leuke exemplaren die zeker een naam verdienen.

Leuke voetgangersbruggetjes

Wat te denken van dit leuke groene voetgangersbruggetje bij de Van Kinsbergenstraat over de Admiralengracht? En ook dit exemplaar bij de De Wittenkade over de Kostverlorenvaart heeft ook nog geen naam.

Grote bruggen

Ook ‘gewone’, grote bruggen zijn al jarenlang naamloos, zoals deze bij de De Clerqstraat, over de Bilderdijkgracht, of deze bij de Potgieterstraat.

Westerpark

Wie een klein bruggetje een naam wil geven, kan in Westerpark een leuke uitzoeken, zoals deze loop/fietsbrug. Maar ook deze tamelijk markante, die toegang geeft tot het park bij de Van Hallstraat, heeft een naam nodig.

Nieuw-West

In Nieuw-West kun je ook een hoop bruggen vinden zonder naam, zoals deze over de Westlandgracht over de Lelylaan, bij het Andreas-complex en een aantal bruggen bij de Haarlemmerweg.

Hier staat wat bewoners moeten doen als ze een leuke naam voor een brug hebben verzonnen.  Er zijn er in heel Amsterdam 1334, dus er is nog genoeg te doen.