Inzamelingsactie voor schooltassen kinderen in West

Het Van Beuningenplein. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Geef kinderen die het thuis niet breed hebben een gevulde rugtas bij het begin van het nieuwe schooljaar. Dat is het doel van de actie die Shannie Ataliede is begonnen met Tessa Wernink. De twee zamelen geld in om driehonderd kinderen in West een betere start van het schooljaar te geven.

Ataliede werkte eerder als overblijfkracht op een school in West, en zag dat sommige kinderen rondliepen met een plastic tas of boodschappentas. Het deed haar denken aan haar eigen jeugd in armoede. “Altijd waren er problemen om een schooltas te krijgen.” 

Op het schoolplein als overblijfjuf kreeg Ataliede te horen dat gezinnen worstelen om rond te komen en dat er zelfs soms geen geld is voor eten en drinken voor hun kind op school. “Het leven is duur en de kinderen zijn de dupe. Laten we iets doen om deze kinderen te helpen.” Alleen de voedselbank is volgens Ataliede vaak niet genoeg.

Kinderen horen een stevige schooltas te hebben die een paar jaar meegaat, vindt Ataliede. Met de actie hoopt ze kinderen in West in de leeftijd van 4 tot 18 jaar een rugzak te bieden met lunchtrommel, thermosfles, etui en schoolbenodigdheden. De kosten zijn 35 euro (basisschool) en 50 euro (middelbare school) per rugtas.

Westbewoners die willen helpen, vinden meer informatie en een donatielink via de Facebookpagina. Ouders en kinderen die in aanmerking willen komen voor een rugzak, kunnen zich melden bij Shanna Ataliede. De tassen kunnen op 30 augustus worden opgehaald op het J.J. Cremerplein in Oud-West, zo is de bedoeling. “De mensen op de lijst krijgen allemaal nog een telefoontje als herinnering.”

Initiatiefneemster Shannie Ataliede.