Bieb Spaarndammerbuurt half juli weer open

De OBA-vestiging in de Spaarndammerstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De bibliotheek in de Spaarndammerstraat gaat medio juli weer open. Dat meldt de OBA. De vestiging is nu gesloten vanwege een verbouwing, aldus de OBA. Pakketservice Parcls in de bieb blijft wel open.

Half juli kunnen de eerste bezoekers weer terecht in een gedeeltelijk vernieuwde ruimte, zo stelt de OBA. De volledige oplevering staat gepland voor eind augustus. Volgens de OBA zijn ruimere openingstijden mogelijk dankzij de samenwerking met Parcls. 

Activiteiten en bijeenkomsten
De nieuwe inrichting biedt ruimere mogelijkheden voor activiteiten en bijeenkomsten voor de buurt, aldus de OBA. “Er komen bijvoorbeeld meer studie-, werk- en leesplekken. We creëren hiervoor meer ruimte door de collectie overzichtelijk langs de wanden te presenteren.” De omvang van de collectie blijft hetzelfde, zo verzekert de bibliotheek. 

Bezuiniging
Voor de bieb dreigde vorig jaar nog sluiting; die is voorlopig van de baan nu de gemeente de eerder aangekondigde bezuiniging minder snel doorvoert. Dit heeft te maken met de latere bouw van een nieuwe bibliotheek op de Zuidas: OBA Next. 

Openingstijden
OBA-vestigingen in West en Nieuw-West zijn momenteel beperkt open. Een woordvoerster kon nog niet zeggen wanneer de openingstijden worden verruimd. De coronamaatregelen van het kabinet worden de komende tijd verder versoepeld.