De halloumi-burger van Burger ’n Shake is een pretpakket

Halloumi-burger
Hoogstins2024

Burger ’n Shake niet zomaar een burgertentje. Na Oost, Almere en Osdorp kan Westerpark nu kennismaken met dit halal-foodconcept.

Burger ’n Shake ademt halal uit elke porie; van de burgers en de hotdogs tot en met de sauzen aan toe. Het menu is op en top 2021. Zo zijn de burgers er in verschillende versies, inclusief vegetarische. Liever rundvlees? Misschien interesseert het je dat ‘het gehakt van vrijlopende dieren’ is. De medewerkers snijden elke dag de aardappels voor de friet en de groenten voor op je burgers. Ondertussen kloppen ze het ene na het andere sausje en draaien ze hun hand niet om voor een milkshake, gemaakt van ‘vers gedraaid biologisch Hollands roomijs’. Mijn buurvrouw zei het al: “Die nieuwe zaak aan het plein, wordt niet zomaar een burgertentje. De jongens doen al heel leuke dingen in Oost.”

Elk jaar een filiaal
Dat ‘plein’ is het Van Limburg Stirumplein. Sinds een week staan daar de deuren van de vijfde zaak van Burger ’n Shake open. De opmars van de keten begon in Amsterdam-Oostpoort en ging via Almere en Osdorp naar Westerpark. Volgens de eigenaar van de nieuwkomer is het de bedoeling om elk jaar een zaak te openen. Uitbreiding in Rotterdam behoort tot de mogelijkheden. In Westerpark is het burgerbedrijf in de plaats gekomen van Bergo, een grillroom en pizzeria waar het steeds stiller werd. Nadat New York Pizza een paar meter verderop een filiaal had geopend, ging het helemaal bergafwaarts. De eigenaar stuntte nog wat met zijn prijzen, maar hij kon uiteindelijk niet opboksen tegen die pizza-moloch.

Klanten in sportkleding
Met de komst van Burger ’n Shake is er eindelijk weer reuring aan deze kant van het plein. “De andere ondernemers in de buurt zijn blij dat wij er zijn. Kijk maar naar de bloemen in de zaak. Allemaal gekregen.” De buurt weet de zaak al aardig te vinden. Opvallend zijn de looks van veel klanten: jongens in voetbaloutfit, tieners in fitnesstenue, vrouwen in hardloopkleding. Van sport krijg je trek, dat is zeker. Wat zou het fijn zijn als je dan zou verlangen naar een wortel of desnoods naar een cracker. Maar ja, dat is maar weinig sporters gegeven.

Burger chimichurri
Dat sporters na een potje actie een sprintje trekken naar deze snackzaak, begrijp ik wel. De zakken aardappels staan heel strategisch opgesteld. Als je net langs de superfrieten van Doardi bent gelopen en die hebt weten te weerstaan, is de kans groot dat je nu wél voor de bijl gaat. De frieten zijn stevig en lekker bruin. Ze eten minstens zo makkelijk weg als die van Doardi, zeker met de iets pittige harissamayo erbij. Mijn tafelgenoot hapt tevreden in zijn hamburger met chimichurri – een dikkerd is het niet, maar dat mag de pret niet drukken (6,25 euro). Ik hap in de bestseller van de zaak: de burger met halloumi, waarbij vooral de portobello en de aubergine voor een vlezig effect zorgen. De yoghurtsaus met tahini en munt is er eentje om te houden en maakt dit pretpakket af.

Charity shake
Qua drank zit ik aan een yoghurtshake aardbeien, de minst calorierijke van het stel, schat ik zo in. Bovenaan de lijst met shakes staat de charity shake. Een deel van de opbrengst daarvan gaat naar een goed doel. Een lokaal doel, om precies te zijn. Volgens de eigenaar is de Stichting Samen Sterk Vrouwen West een optie. De smaak van de shake wisselt regelmatig. Vandaag kan er ‘chocolate cookie dough’ in mijn beker rollen. Die sla ik even over. Dat is mij te kleuterachtig. Volgende keer beter.

DeWestkrant