Man (29) overleden na schietpartij Van Limburg Stirumplein

Een bos bloemen op de plek waar de 29-jarige man overleed na een schietincident. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Een 29-jarige man is zondagavond overleden na een schietincident op de hoek van het Van Limburg Stirumplein en de Van der Hoopstraat. Een 35-jarige man raakte gewond, hij is door de politie aangehouden. Ook is een andere man aangehouden. De politie doet onderzoek naar hun rol.

Een ruzie ging vermoedelijk vooraf aan het schietincident rond 20 uur. Mogelijk ging het om een conflict in de relationele sfeer, aldus Het Parool. Meerdere schoten werden gelost. De massaal uitgerukte hulpdiensten troffen twee mannen aan met schotwonden. De 29-jarige man werd gereanimeerd, maar overleed op straat. De 35-jarige man is naar het ziekenhuis gebracht en volgens de politie buiten levensgevaar.

Na de schietpartij is er een auto vanaf de Van der Hoopstraat in de richting van de Van Hallstraat gereden. Het voertuig zou mogelijk te maken hebben met het incident. De recherche doet onderzoek en vraagt getuigen om zich te melden, evenals mensen die dashcambeelden of ander beeldmateriaal hebben. Het Van Limburg Stirumplein was zondagavond afgezet voor onderzoek. 

DeWestkrant