Veel rum en Surinaamse saté bij Carribean BBQ-bar Boótoe

Hoogstins2024

Boótoe op het Van Limburg Stirumplein in Westerpark heeft alles in huis om een feestje te bouwen: Jamaicaanse kippenbouten, Surinaamse sateetjes, ananas van de BBQ en rum, véél rum. Open sinds 7 juni!

Chef-kok Brian groeide op in Suriname en is in vijftien jaar uitgegroeid tot een specialist in de Surinaamse keuken en de Latijns-Amerikaanse cuisine. Zijn sous-chef Kevin kookte eerder bij de Amsterdamse zaken Holy Ravioli en Mac & Cheese. De derde partner, Unice, is marketeer en ondernemer. Zo begon ze ooit vanuit haar huis een wasserette en stomerijservice. De afgelopen weken hebben ze met z’n allen gebikkeld om Viscafé de Gouden Hoek te transformeren tot Carribean BBQ-bar Boótoe. 

Rumproeverij
Knalkleuren binnen én buiten op het terras, tropische planten, zwart-witte portretten, kussens in overvloed. Nog een scheut reggae, dancehall en funk erbij en de island vibes zijn compleet. Dat die er nog niet hangen, komt omdat ik een dag te vroeg ben. Stilte voor de storm. Want vanaf 7 juni is het hek van de dam en wordt het vast meer dan ‘loco’ op het leukste plein van Westerpark. Boótoe heeft er alles voor in huis. Veel drank, bijvoorbeeld. Lemon ginger punch, orgeade, gemberbier en cocktails op basis van rum, zoals de Dark & Stormy en de Rum Old Fashioned. Bestel je de Flight to the Islands, dan krijg je een proeverij van drie rumshotjes: eentje met rum uit Barbados, de anderen met rum uit Jamaica en Trinidad.

Geroosterd varken
Bij Boótoe komt bijna alles wat je eet van de grill, zoals de Jamaicaanse jerk chicken (dijen en drumsticks), in citroengras gemarineerde coquilles, Surinaamse kippendijsaté (7,25 euro) en seizoensgroenten. Daarnaast zijn er bijgerechten als aardbei-avocadosalade en petjil, gekookte groenten met pindasaus. Je kunt er snacken met Jamaicaanse runderpasteitjes (patties), bakkeljauwkroketjes en geroosterd varken (6,75 euro). Als dessert zie ik de gembercake met kokosijs wel zitten. Al zal de BBQ-ananas ook vast niet mis zijn.
https://www.facebook.com/caribbeanbarbbq/