Jerk chicken en rum uit Trinidad bij Boótoe

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Het was al een tijdje donker bij Viscafé de Gouden Hoek op het Van Limburg Stirumplein, maar sinds kort wordt duidelijk wat er staat te gebeuren: in de lente opent Boótoe er zijn deuren.

Viscafé de Gouden Hoek van Maarten Melo, Floriaan Vroom en Allard Snijder was wat mij betreft een voltreffer: fish and chips in drie versies met de dunste frietjes van de stad, uitstekende viskroketten en mushy peas, een overheerlijke fris-zoete doperwtenpuree met munt. De heren hadden ook een primeur: bij hen stond voor het eerst in stad bijvangst op het menu. Gelukkig is hun andere zaak in Westerpark, café-restaurant Piet de Gruyter, nog steeds alive and kicking. Op Koningsdag puilt hun café en terras vast weer uit met hun feest Staatsgreep. 

BBQ-walhalla
Grote vraag, natuurlijk: welke zaak komt in plaats van De Gouden Hoek? Sinds dit weekend zijn de ramen behangen met affiches van Boótoe, deze zaak van
Kevin, Brian and Unice belooft een trip naar het Caribisch gebied, compleet met Jamaicaanse jerk chicken, Surinaamse sateetjes en cocktails met rum uit Trinidad. Deze BBQ-zaak en bar gaat in de lente open, dus zet je schrap. Vanaf dat moment is Westerpark helemaal een BBQ-walhalla. Want voor je ‘grill-fix’ kon je al terecht bij Pendergast, Braai en kiprestaurant Piri Piri. Bovendien wordt het in Westerpark nóg tropischer. Ga maar na, we hadden al Uitvlugt, Plato Loco én de Venezolaanse arepa’s van het Wester Wijnhuis. Mijn voorstel: strandje aanleggen bij de vijver van het Westerpark en het eilandgevoel is compleet. Isla Bonita? Isla Westerpark!

https://www.facebook.com/caribbeanbarbbq/

 

DeWestkrant