Milkshake: hoe harder, hoe beter of pokkenherrie?

De entree van het Milkshake Festival op het Westergasterrein in 2017 (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Omwonenden van het Westerpark kunnen dit weekend meedoen aan een nieuw geluidsbelevingsonderzoek. Zaterdag en zondag staan weer in het teken van het Milkshake Festival met veel decibellen. De gemeente wil weten hoe de buurt het geluid van Milkshake ervaart.

Buurtbewoners kunnen de app MoSART op hun smartphone downloaden. Daarmee kunnen zij geluidsfragmenten opnemen en aangeven of- en hoeveel last zij hebben van het geluid. De gemeente wil zo achterhalen of de geluidsbeperkende maatregelen effectief zijn. Ook omwonenden van het NDSM-terrein kunnen volgende maand via de app het geluid van festivals beoordelen.

Het Milkshake Festival overtrad vorig jaar de geluidsnormen, zo bleek uit monitoring met een nieuw vast meetnet van stadsdeel West. Omwonenden konden toen voor het eerst zelf via internet het geluid controleren.

Handhavers voerden in het weekend van het festival controlemetingen uit en zochten contact met de organisatie. Na afloop liet het stadsdeel weten te zoeken naar maatregelen om nieuwe overschrijdingen te voorkomen.

DeWestkrant