’Maak geluidsschermen langs A10 groen’

A10 West
Oprit van de A10 in West. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Beplant de geluidsschermen langs de A10 met groen. Dat voorstel van een bewoner zal dinsdag 9 mei worden besproken door de bestuurscommissie West. Het plan kreeg de afgelopen maand de meeste stemmen op de website Stem van West: ruim vijfhonderd.

Anca Muresan lanceerde het idee om de schermen te voorzien van planten, mossen en sedum. Dit groen kan vuil opnemen, de lucht schoner maken en meer geluid tegenhouden, zo stelt zij. Ook ziet het er volgens Muresan mooier uit en kan er door gebruik van verschillende mossen een kunstwerk worden gemaakt. Verder gaat beplanting grafitti tegen.

Het liefst ziet Muresan alle schermen van de Ring A10 bekleed met groen, maar ze stelt voor om te beginnen bij De Baarsjes ter hoogte van het Rembrandtpark. Het voorstel heeft geleid tot veel stemmen en enthousiaste reacties op de website, zoals ’’Ja, mooi, gezond en goed’’ en ’’Wat een goed idee! Het lijkt me een prettiger gezicht, schoner en stiller.”

Maar ook waarschuwt iemand voor te hoge verwachtingen. ’’Rijkswaterstaat gaat over de snelwegen en bijbehorende geluidsschermen. Dus op zijn best kan Amsterdam-West gaan lobbyen in Den Haag hiervoor.’’ Meer duidelijkheid over politieke steun en haalbaarheid van het plan op dinsdagavond 9 mei.

DeWestkrant