Zo hard ging het zondag door de Orteliusbuurt

Winnaar Luc Ducrot van de Ronde van de Orteliusstraat Amsterdam-West
Winnaar Luc Ducrot krijgt een schouderklopje (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De beste wielrenners haalden tijdens de Ronde van de Orteliusstraat een gemiddelde van ruim 42 km/u. Winnaar Luc Ducrot van de Grote Prijs Piet van Heusden fietste zondag met ruim 45,2 km/u de snelste ronde op zijn fixie, racefiets met vast verzet.

De A-renners reden in het kader van de NL Crit Series 32 rondes van 975 meter door de Orteliusstraat en het Rembrandtpark. Luc Ducrot van team FAST Amsterdam deed dat het snelste met 44 minuten en 17 seconden. Tweede op een kleine 17 seconden werd Edwin van Kerkhof, ook van team FAST Amsterdam. Als derde eindigde Cornelius Kersten van Team WIT op ruim 1 minuut en 9 seconden.

De Ronde van de Orteliusstraat werd georganiseerd door een groep enthousiaste buurtbewoners. De wielerronde met buurtfestijn greep terug op het klassieke wielerevenement dat in de jaren vijftig in De Baarsjes werd gehouden. De ronde zondag trok volgens de organisatie duizenden toeschouwers. De bedoeling is dat er een vervolg komt.

Naast de A-race was er een B-race die met een gemiddelde van ruim 39 km/u werd gewonnen door de Fransman Theo Zulian van Dijon Musard Crew. Tweede werd Terence Driessen van Space Monkey, derde de Duitser Max Schelenz van Team Street Monkey. De Rapha RCC Women’s Crit werd gewonnen door Aagje Dijkman. Als tweede eindigde Eva Bijwaard, derde werd Maaike Boogaard.

DeWestkrant