Kindercircus Elleboog is terug

Hoogstins2024

Circus Elleboog maakt een doorstart. Het jeugdcircus biedt vanaf 8 maart weer lessen jongleren, trapeze, ballopen en andere circustechnieken aan kinderen. In West zullen lessen in het gebouw van de Rosa Boekdrukkerschool in De Baarsjes worden gegeven.

Het doek viel voor Circus Elleboog nadat de gemeente in 2015 besloot de subsidie te schrappen. Een petitie ’Red Elleboog’ met ruim zesduizend handtekeningen bracht daar geen verandering in, het circus moest na 67 jaar stoppen. De medewerkers kregen ontslag, het pand aan de Laan van Spartaan werd verlaten.

Achter de schermen is gewerkt aan een voortzetting van het circus, dat nu in sterk afgeslankte vorm doorgaat op de Rosa Boekdrukkerschool en in het Bijlmerpark Theater. Er zijn cursussen voor verschillende leeftijdsgroepen: van 4 tot 6 jaar, 7 tot 11 jaar en 12 jaar en ouder. Ook zijn er lessen voor kinderen tussen de 1,5 en 4 jaar met hun ouders.

Het circus werd opgericht in 1949, waarna in de loop der jaren duizenden kinderen de kneepjes van het circusvak kregen bijgebracht. Als sociaal jeugdcircus probeerde Elleboog de kinderen meer bij te brengen dan louter circustechnieken. Bedoeling was ook dat ze meer zelfvertrouwen kregen. Klassieke circusacts als jongleren, trapeze, ballopen en eenwieleren zijn inmiddels uitgebreid met basejumpen, freerunnen en acrobatische dans.

DeWestkrant