Horecapionier Fossa in Bos en Lommer stopt ermee

Hoogstins2024

Grand Café Fossa aan Bos en Lommerplantsoen stopt er vandaag mee, zo meldt het café op de facebookpagina. Het drijvende café was in 2008 een van de horecapioniers in West en stond in de buurt bekend als prima plek voor besloten feestjes.

In 2015 kreeg Fossa een facelift met een hippe programmering met singer-songwriters, burgers en gin-tonics. In die tijd zwaaiden Eray Turkmen en zijn neef Erkan de scepter over het café, dat kortweg Fossa ging heten. Eray had het overgenomen van zijn vader, maar in 2016 werden de ambities bijgesteld. Fossa werd weer Grand Café Fossa en de kaart was weer als vanouds met mezze van de chef en gerookte zalm. Ook ging het café mezze serveren. Wel was er wekelijks een pubquiz.

De eigenaren laten op de facebookpagina weten ‘na jaren hard werken toe te zijn aan een nieuwe uitdaging’. Sommige gasten laten weten verbaasd te zijn over de plotselinge sluiting. “We hebben hier twee weken geleden nog heerlijk gegeten.” Anderen laten weten er echt verdrietig van te zijn. Wat er met de locatie gaat gebeuren, is ook niet bekend.