In deze café’s in West vier je Koningsdag en -nacht het allerbest

(foto: Checkpoint Charlie)
Hoogstins2024

Geen zin om met de rest van Nederland door de binnenstad te schuifelen? Blijf gewoon lekker in West. Dit zijn de plekken waar Koningsdag en -nacht het allerleukst zijn. Staat jouw favoriet er niet bij? Laat het even weten op mail@dewestkrant.nl

Kaufmann

Falafel- en biercafé Kaufmann in de Reinier Claeszenstraat heeft op Koningsnacht geen falafel maar uiteraard wel bier en muziek.

Karakter

Café Karakter in de De Clerqstraat heeft op Koningsnacht een Oranjebal met DJ’s. Vanaf 17.00 uur op 26 april kun je al een bodempje leggen met biefstuk.

Bosco

Geen zin om te hossen? In Bosco aan de Constantijn Huygensstraat hebben ze op Koningsnacht een muziekquiz. Je kunt er vanaf 18.00 uur al terecht voor de oranje lasagne als bodem voor een lange nacht.

Biergrill

De Biergrill aan de Bos en Lomerweg heeft vanaf 21.00 uur op Koningsnacht de band Brock en The Brockettes klaarstaan. Er is een DJ WimLex, en natuurlijk heel veel bier en heel veel van de grill.

Terrasmus

Vergeet het Vondelpark, in het Erasmuspark is het knus en gezellig met een kindervrijmarkt en een reggaeband die het koude weer vast doet vergeten.

Mossel & Gin

Geen zin in heel veel drukte? Mossel & Gin in het Westerpark geeft een intiem feestje in eigen tuin. Met DJ’s en uiteraard veel gin-tonics. 27-4 vanaf 11.00 uur.

Radijs

Café Radijs aan de Jan Evertsenstraat organiseert altijd zijn eigen vrijmarkt met kraampjes van buurtbewoners. Op de vlonder bij het café is muziek en je kunt er de hele dag door eten.

Checkpoint Charlie

Het café op de Nassaukade bestaat niet eens zo lang, maar heeft al wel een reputatie hoog te houden als feestplek op Koningsdag. Op het podium voor het café staan volgens de organisatie ‘vijf fijne bands’ en er komt een DJ langs. Het feest begint om 13.00 uur.

Piet de Gruyter

Iets verder in de Staatsliedenbuurt, bij Piet de Gruyter op het Van Limburg Stirumplein is het ook altijd feest. Daar heet Koningsdag heel toepasselijk De Staatgreep en staat ook altijd garant voor een podium met toffe acts.

Bret

Nog steeds niet uitgefeest? Ga dan naar Bret bij Sloterdijk. Daar kun je van 20.00 tot 05.00 doordansen op house en techno. Kijk voor kaarten bij VBX Kingsday

 

DeWestkrant