Smakelijk rondje Westerpark

Westergasterras, een van de hotspots in het Westerpark.
Hoogstins2024

In het Westerpark kun je hardlopen tot je een ons weegt. Maar bij de eerste de beste zonnestraal rond borreltijd is het tijd voor een ander rondje, eentje van terras tot terras.

Gustafson
Vanaf de picknicktafels van dit pop-up restaurant zie je precies wie er het park binnendendert (Jeroen Pauw) en wie er binnenschrijdt (Katja Schuurman). Bier, wijn en G&T’s plus worstjes van Brandt en Levie, bitterballen en krokante sushi. Een prima eerste halte.
http://www.gustafson.amsterdam/nl/index.html

Wester Wijnfabriek
Wijnbarretje waar ze zeventig wijnen schenken, waarvan vijftien per glas. Flink proeven dus tot je de ware vindt. Blijf in balans met een terrine de campagne, Bretonse sardientjes of een pizzaatje met knoflookgamba’s.
http://westerwijnfabriek.nl

Brouwerij Troost
Bier uit eigen brouwerij met toffe snacks: vlammetjes, stokviskroketten en nacho’s uit de oven. Een no-nonsense spot die stáát.
http://www.brouwerijtroostwestergas.nl

Pacific Parc
Zeker geen kleine jongen, dit populaire terras om de hoek van Troost, waar je borrelt met worst uit de Ardèche, queso manchego en zoete pepers met feta.
http://www.pacificparc.nl/Eten%20drinken#.VvA1y6ZqPgI

Westergasterras
Scoor een zitzak op dit terras aan het water en navigeer door de lekker lange borrelkaart. Ga je voor de truffelkroketjes, buffalo wings of de gerookte vis van Frank’s Smokehouse?
http://www.westergasterras.nl

Buurtboerderij Ons Genoegen
Sympathieker wordt het niet in West: een stukje platteland verborgen in het park. Buurtbier, biologische wijnen en old skool borrelhappen, inclusief bitterballen, kaasstengels en nacho’s met guacamole. Oké, terug naar de stad nu. Op naar Mossel & Gin! http://www.buurtboerderij.nl

Mossel & Gin
Driemaal raden wat ze hier hebben? Bingo! Maar wist je al dat je er ook goed kunt bieren met gefrituurde spiering, viskoekjes en kreeftkroketten?
http://www.mosselengin.nl

Ton Ton Club
Voor America meets Japan moet je bij dit spelletjeswalhalla zijn. Japans bier, milkshakes for adults en whisky to drink, Japanse sateetjes, gyoza’s en crispy seafood to snack.
http://www.tontonclub.nl

Rainarai
Nomandisch restaurant waar je kunt chillen op zijn Algerijns. Mis de duizend-en-één-nachtcocktail niet – rozen, granaatappel, prosecco – en zet je tanden in gekruide lamsworstjes, kippenvleugels met ras el hanout  en kalfsgehaktballletjes. Met een beetje geluk gaat het ‘kampvuur’ op het terras aan en wordt het er nóg magischer. http://www.rainarai.nl

 

DeWestkrant