Facelift voor Bellamyplein

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Het Bellamyplein krijgt een ingrijpende opknapbeurt. Stadsdeel West vraagt bewoners en ondernemers uit de buurt mee te denken over een nieuw ontwerp voor het plein en plantsoen in Oud-West. De huidige inrichting dateert uit 1954.

Sinds de opening van De Hallen is het Bellamyplein het toneel geworden van massa’s geparkeerde fietsen. De drukte in de buurt is sterk toegenomen. In 2017 worden plein en plantsoen grondig aangepakt. Een optie is om een van de drie omliggende straten af te sluiten voor verkeer, zo stelt het stadsdeel.

In het badje kan een fontein komen, en evenals vroeger zou er weer een smeedijzeren hekwerk rond het plantsoen kunnen worden geplaatst. De aanleg van een vlindertuin is ook een optie. Meediscussiëren kan via een online platform. Ideeën en reacties worden besproken door de ontwerpgroep, die op maandag 4 april om 19.30 uur bijeenkomt in het Bellamy Buurtmuseum, Tweede Kostverlorenkade 62.

Minder auto’s op straat

De aanpak van het plein is onderdeel van de opknapbeurt van de gehele Borger- en Bellamy buurt. Daarbij komen er meer ruimte voor voetgangers, meer groen en meer fietsparkeerplekken. De auto verdwijnt volgens het stadsdeel voor een belangrijk deel uit het straatbeeld. Parkeerplekken op straat worden verplaatst naar twee parkeergarages onder nieuwbouw bij De Hallen.

DeWestkrant