Megakermis in Westerpark

Hoogstins2024

In het Westerpark barst vrijdag weer de jaarlijkse kermis los. Met voor de liefhebber bijna vijftig leuke attracties, maar ook veel muziek en kabaal. Stadsdeel West gaat met metingen controleren of de kermisexploitanten zich aan de geluidsvoorschriften houden.

Dit jaar zijn er nieuwe spectaculaire attracties als Crash Test Coaster, Katapult, Crazy Dance Trip en Spider Polyp. Daarnaast is er een nostalgische kermis met onder meer een bootjesmolen, luchtschommel, zweefmolen en rupsbaan.

De Megakermis Westerpark mag open zijn tussen 13 uur en 23 uur van vrijdag 13 maart tot en met zondag 22 maart. Het maximaal toegestane geluidsniveau is 62 decibel aan de gevels van omringende woningen.

Op huizen rond het Westerpark komt later dit jaar een permanent systeem om het geluid van evenementen te meten. Het stadsdeel heeft de opdracht inmiddels aanbesteed. Bewoners en ondernemers zullen hierover nog worden geïnformeerd, aldus een woordvoerster van het stadsdeel.

Buurtbewoners die ondanks de maatregelen grote overlast door de kermis ervaren, kunnen dit melden bij de gemeente Amsterdam, telefoonnummer 020-4214567. Meer informatie over de kermis hier