Veel belangstelling voor Pontsteiger

Artist impression Pontsteiger Houthaven
Hoogstins2024

Het duurt nog meer dan twee jaar voordat het spectaculaire gebouw er staat, maar er bestaat nu al veel interesse in wonen in de Pontsteiger. In de Houthaven verrijst dit complex met 366 appartementen op de plek waar tot voor kort de pont naar Noord vertrok.

De voorbereidende werkzaamheden voor het gebouw en een grote parkeergarage zijn inmiddels begonnen. Het gaat zowel om koop- als huurwoningen. Op de 18e tot en met 25ste verdieping komen 66 koopappartementen, met oppervlaktes van tussen de 100 tot maar liefst 440 vierkante meter.

Het goedkoopste appartement gaat 550.000 euro kosten. De prijs van de andere woningen is nog niet bekend, maar de grootste appartementen zouden wel eens op rond de twee miljoen euro uit kunnen komen De verkoop van de appartementen stond gepland voor dit kwartaal, maar dat zal waarschijnlijk begin volgend jaar worden.

De prijzen van de 300 huurwoningen zijn ook nog niet bekend. Het gaat om appartementen in de vrije sector, goedkoop zal het dus niet worden. ’’Het merendeel van de woningen zit tussen de 90 en 100 vierkante meter in’’, aldus Jeroen Koops van Ontwikkelingscombinatie Amsterdam Arche VOF. ’’De belangstelling is groot.’’

Op de begane grond komt horeca met terrassen aan het water. Aan de zijkant is een kleine jachthaven gepland, die alleen beschikbaar is voor bewoners. Het ontwerp van het markante gebouw is van architectenbureau Arons & Gelauff. Pontsteiger is een project van de bouwbedrijven Dura Vermeer en M.J. de Nijs. De oplevering is voorzien vanaf eind 2017.

Informatiemarkt

Op donderdagavond 21 mei houdt projectbureau Houthaven een informatiemarkt over het Pontsteigergebouw, de nieuwe parkeergarage en de openbare ruimte. Die markt vindt plaats tussen 19 en 21 uur in de Brede School Houthaven, Revaleiland 1.

www.pontsteiger.nl