Eigenaar Westergasfabriek slaat vleugels uit, niet alleen in Soestdijk

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Ontwikkelaar Maya Meijer-Bergmans van de Westergasfabriek neemt niet alleen Paleis Soestdijk over, ze gaat ook aan de slag in Leiden. Daar komt in het zogenaamde Energiepark een Watergasfabriek. De ontwikkelaar tekende afgelopen week een contract met de gemeente Leiden om plannen voor herontwikkeling van het terrein te onderzoeken.

Het terrein in Leiden heeft behoorlijk veel weg van ‘ons’ Westergasfabrieksterrein. Hier zat bijvoorbeeld ook een gasfabriek. Het terrein is gesaneerd en staat vol industrieel erfgoed. Straks wordt het een plek voor evenementen en ‘duurzame maakindustrie’.

Industrieel erfgoed in Leiden (foto: Watergasfabriek.nl)

Afgelopen donderdag maakte minister Plasterk bekend dat Paleis Soestdijk in Baarn wordt verkocht aan de MeyerBergman Erfgoedgroep. Hier kunnen innovatieve bedrijven en kennis-organisaties zich presenteren aan een breed publiek. Ook komt er ruimte voor evenementen en horeca en kun je op het landgoed logeren.

Maya Meijer-Bergmans liet in een verklaring weten de complexe herontwikkeling van Paleis Soestdijk aan te durven met de expertise die de afgelopen tijd in eigen huis is ontwikkeld. Ze verwees daarbij naar de succesvolle restauratie en herontwikkeling van de Westergasfabriek.

DeWestkrant