REM Restaurant opent op 3 februari (en blijkt ‘hot’ te zijn)

Beeld: Restaurant REM
Hoogstins2024

De eigenaren van REM kondigden eerder al aan dat hun restaurant ‘de nieuwe must-go-to-bestemming van de stad’ zou worden. De vooruitzichten zijn goed, nu dit restaurant in Houthaven in het eerste openingsweekend al wachtlijsten heeft.

Morgen gaan de deuren open van het nieuwe restaurant op REM-eiland, een platform in de Nieuwe Houthaven in Amsterdam. Eerder schreven we al over de voorgeschiedenis van dit restaurant en over de crowdfundingsactie van de vier eigenaren. Het is ze gelukt om 222.712 euro binnen te halen, ofwel 148 procent van hun beoogde bedrag. Tel daar ‘veel eigen spaargeld’ bij op, en de financiering voor het nieuwste project van de horecaondernemers was rond.

Reserveringssysteem op tilt
Met REM willen zij het platform weer laten bruisen. Hun bar-restaurant-rooftop moet
de nieuwe must-go-to-bestemming van de stad’ worden. Blijkbaar kunnen Amsterdammers niet wachten om er te borrelen en/of te eten. Want ik merk dat het reserveringssysteem voor het eerste weekend zowat op tilt slaat. Op vrijdag 4 februari is er geen enkele plek meer beschikbaar. Op zaterdag en zondag moet je goed speuren om tussen de wachtlijsten nog een gaatje te vinden. Eigenlijk zijn je kansen (vooralsnog) het grootst als je morgen wilt komen.

Biet Wellington
Ik ga zó op in het reserveringsysteem dat ik bijna vergeet het menu te checken. Terwijl dat aardig wat verrassingen biedt, zoals Biet Wellington, oerbiet en paddenstoelen in bladerdeeg, of sticky rogvleugel met bieslook, piccallily en eidooier (19 euro). Vooraf bijvoorbeeld een carpaccio van tomaat of oesters met mais, tom yam en pompelmoes. Qua dessert blijf mijn oog steken bij de combi krakelingen, Haagse hopjes, Bailey’s, koffie en passiefruit. Ik ga snel checken hoe dat smaakt!