Meedenken over koophuis Houthaven

Hoogstins2024

Over enkele maanden gaan 150 woningen in de nieuwe wijk Houthaven in de verkoop. Het gaat om herenhuizen, maisonnettes, appartementen en penthouses. Projectontwikkelaar VORM nodigt belangstellenden uit om mee te denken over het ontwerp van hun droomhuis op eilanden aan het IJ, nabij de Spaarndammerbuurt.

Geïnteresseerden kunnen zaterdag 28 maart tussen 11 en 14 uur een eerste indruk van het project krijgen tijdens de Amsterdamse Nieuwbouwdag. In Strand West (Stavangerweg 900) toont VORM de eerste schetsontwerpen. Inschrijving is ter plekke mogelijk. Belangstellenden kunnen via een enquête ook hun woonwensen kenbaar maken.

De ontwikkelaar wil rekening gaan houden met de woonwensen bij de uitwerking van het project. Het gaat dan om zaken als type woning, oppervlakte, indeling, prijsklasse, buitenruimte en duurzaamheid. VORM wil ook weten of gegadigden liever een parkeerplek willen voor een (tweede) auto, of van plan zijn een bakfiets of scooter neer te zetten.

De animo is groot, meldt projectontwikkelaar Arno de Haas van VORM. ’’We hebben nog weinig aan marketing gedaan, maar er is al heel veel belangstelling. Het begrip Houthaven leeft onder woningzoekenden in Amsterdam. Dit is het eerste van een aantal nieuwe projecten in Houthaven, de mensen zitten er echt op te wachten.’’

De prijzen zijn nog niet bekend. Meer informatie: www.amsterdamhouthaven.nl

DeWestkrant