Ook clubs in (Nieuw-)West gaan open op 12 februari

De Marktkantine tijdens De nacht staat op. Beeld: De Marktkantine.
Hoogstins2024

Zoals we eerder schreven kondigde op 1 februari een aantal grote Amsterdamse clubs de protestactie ‘De Nacht staat op’ aan. Vandaag hebben de clubs om 19.00 een statement uitgebracht waarin ze hun actie tegen de huidige coronamaatregelen toelichten. In dit filmpje op Instagram kun je de verklaring horen. De spreker legt eerst namens de clubs uit hoe belangrijk de nacht is ‘om jezelf te leren kennen, te ontdekken en jong te zijn’. Daarna vertelt hij dat alle clubs op zaterdag 12 februari vanaf 21.00 weer opengaan. “Niet voor één nacht, maar gewoon weer elke nacht.”
Door de coronamaatregelen zijn de clubs in de laatste twee jaar slechts enkele weken open geweest. De nood is hoog. Ze vinden het tijd om gehoord te worden worden.
De protestactie is is onder anderen voorbereid door Pieter de Kroon, eigenaar van de Chicago Social Club en voorzitter van het Overleg Amsterdamse Clubs (OAC). Alle 24 OAC-leden hebben zich achter de protestactie geschaard. Veel clubs laten op hun social media weten dat ze opengaan, waaronder clubs uit (Nieuw-)West: Radion, Westerunie en De Marktkantine. Volgens AT5 zullen de clubs volgende week controleren op het coronatoegangsbewijs.
Het is de bedoeling dat ook clubs buiten Amsterdam aan de actie mee gaan doen. Op Instagram nodigt de organisatie uit tot dialoog: “Ons plan ligt klaar. We bespreken het graag met iedereen die er ideeën over heeft.”

DeWestkrant