Betaald parkeren op zondagavond in deel West

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Stadsdeel West wil op zondagavond betaald parkeren invoeren in Oud-West en Westerpark. Met de maatregel hoopt het stadsdeel de parkeeroverlast in beide wijken terug te dringen. Voor bewoners is het vaak lastig om op zondagavond een parkeerplek te vinden. In De Baarsjes en Bos en Lommer blijft parkeren wel de hele zondag gratis.

Aanvankelijk wilde West automobilisten in Oud-West en Westerpark ook op zondagmiddag laten betalen voor parkeren. Dit stuitte echter op bezwaren van bewoners, die vrezen dat er dan die dag minder visite zal komen. De plannen zijn aangepast: parkeren op zondagmiddag blijft gratis, maar ’s avonds tussen 19.00 en 24.00 gaat het 1,80 euro per uur kosten. Het gangbare tarief op andere dagen in Oud-West en Westerpark is 3 euro per uur.

Parkeren in de Houthaven en het bedrijventerrein ten westen van het GWL-terrein aan de Haarlemmerweg op zondag blijft gratis. Klik hier voor een kaart van de gebieden waar straks wel moet worden betaald op zondagavond.

Bezoekersregeling

Het tarief voor parkeervergunningen blijft gelijk. De bezoekersregeling geldt voorlopig op zondagavond niet, aldus het stadsdeel. Door die regeling kunnen bezoekers op doordeweekse dagen en op zaterdag een beperkt aantal uren parkeren voor half geld.

Op de plannen is tot en met 25 september inspraak mogelijk. De gemeenteraad neemt naar verwachting in december het uiteindelijke besluit over de invoering van betaald parkeren op zondagavond.

 

DeWestkrant