Klap voor wiettelers in De Baarsjes

Een van de aangetroffen hennepplantages. (Foto politie Overtoomse Sluis)
Hoogstins2024

De politie heeft henneptelers in De Baarsjes een flinke slag toegebracht. Binnen korte tijd zijn vier wietplantages opgerold. In één woning was sprake van acuut brandgevaar door rommelen met de elektra. Twee verdachten zijn aangehouden.

Afgelopen zaterdag werd een wietplantage ontdekt in de Chasséstraat. Na speurwerk ontdekte de politie in een kelder 365 planten. Verdachten zijn nog niet aangehouden. Twee dagen eerder werd een plantage opgerold in Van Kinsbergenstraat naar aanleiding van een anonieme melding over stankoverlast. In de kelder stonden 410 planten, die zijn ter plekke vernietigd. Een verdachte die met de sleutels opdook bij de woning, is aangehouden.

Op 10 januari kreeg de politie melding over een sterke wietlucht in de Van Speijkstraat, waarop ook een plantage en acht kilo gedroogde hennep werden ontdekt. De telers tapten illegaal stroom af. Een verdachte is aangehouden, die zal zich later moeten verantwoorden voor de rechter.

Op 6 januari werd in een benedenwoning in de Cornelis Dirkszstraat een plantage ontdekt met 500 planten. Volgens de politie was er sprake van brandgevaar. Er was zo gerommeld met de elektra, dat de bedrading langzaam aan het smelten was. Het gehele woonblok zat ’s middags zonder stroom tijdens de werkzaamheden van Liander om de schade te herstellen.

De politie stelt het zeer op prijs als buurtbewoners vermoedens over een mogelijke wietplantage melden, aldus een woordvoerder. Dat kan via de wijkagent, bellen of via Meld Misdaad Anoniem. Indien een plantage in een woning wordt aangetroffen, kan die op last van de burgemeester drie maanden worden gesloten.