Groeibriljant uit De Baarsjes haalt 60 miljoen op

Hoogstins2024

Het jonge techbedrijf MessageBird is vanuit De Baarsjes bezig de wereld te veroveren. MessageBird haalde deze week maar liefst zestig miljoen dollar groeigeld op bij grote investeerders.

Het cloudcommunicatieplatform werkt vanuit een onopvallend pand op de Baarsjesweg. MessageBird verzorgt voor ruim 15.000 bedrijven communicatiediensten, zoals sms- en chatberichten en telefoontjes. Tot de klantenkring behoren onder meer ABN Amro, Foodora, Uber en Ambert Alert.

De slimme, zelf ontwikkelde technologie van MessageBird trok de aandacht van bekende investeerders. Zo sleept MessageBird een in Nederland ongekend bedrag binnen voor zo’n jong techbedrijf: zestig miljoen dollar. De belangrijkste investeerders zijn Accel uit Californië en het Londense Atomico van Niklas Zennström, de Zweed die aan de wieg stond van Skype.

Het bedrijf blijft gevestigd aan de Baarsjesweg, zo laat CEO Robert Vis weten aan De Westkrant. Hij richtte MessageBird op in 2011. Het aantal werknemers bedraagt 75, en zal verder worden uitgebreid. MessageBird heeft momenteel zo’n twintig vacatures in Amsterdam. Het bedrijf heeft verder kantoren in San Francisco, Singapore, Shanghai, Sydney, Londen en Hamburg.

Met de investering wil Vis verder groeien en uitbreiden met MessageBird, nieuwe doelgroepen aanboren en ’kleine overnames’ doen in Europa, de Verenigde Staten en Azië.

DeWestkrant