Burgemeester Eberhard van der Laan (62) overleden 

Burgemeester Van der Laan tijdens een werkbezoek in 2017 aan Bos en Lommer. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins

Burgemeester Eberhard van der Laan is gisteravond op 62-jarige leeftijd overleden. Hij legde vorige maand zijn taken neer nadat hij van zijn artsen hoorde dat zij hem niet meer konden behandelen. Van der Laan had uitgezaaide longkanker.

De burgemeester was in de stad zeer geliefd. Hij combineerde menselijkheid met daadkracht, zo stelt de gemeente. ’’Het gemeentebestuur en de medewerkers van de gemeente Amsterdam betreuren het verlies van een geliefde burgemeester en leven mee met zijn familie en andere naasten.’’

’’Het was een groot voorrecht burgemeester te zijn van de mooiste en liefste stad van de wereld’’, zo schreef Van der Laan vorige maand in een open brief aan alle Amsterdammers. ’’Zorg goed voor onze stad en voor elkaar.’’ Van der Laan laat een echtgenote en vijf kinderen na.

Zijn taken waren al voorlopig overgenomen door loco-burgemeester Kajsa Ollongren. De gemeente laat binnen enkele dagen weten waar Amsterdammers afscheid kunnen nemen van Van der Laan. Dat afscheid zal plaatsvinden op vrijdag 13 oktober. Zijn begrafenis vindt plaats in de besloten kring. Hier meer informatie over mogelijkheden om condoléances over te brengen.