Burgemeester heeft longkanker

Burgemeester Van der Laan tijdens een werkbezoek in 2017 aan Bos en Lommer. (Foto Richard Mooyman)
BoLoSpringforKids

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft uitgezaaide longkanker. Hij meldt dat in een brief aan alle Amsterdammers. ’’Hoewel er de komende tijd meer duidelijk zal worden over de aard en de prognose, lijkt het erop dat de diagnose weinig reden geeft tot optimisme’’, zo schrijft hij. De burgemeester wordt behandeld in het Anthoni van Leeuwenhoekziekenhuis.

Van der Laan (61) wil zijn werk als burgemeester blijven doen, in overleg met de gemeenteraad en het college van B en W. ’’Ik blijf graag nog een poosje uw burgemeester. Wel zullen uiteraard de komende tijd bepaalde taken en openbare optredens worden overgenomen door de andere leden van het college van B en W.’’

Geschokte reacties

Ook in West en Nieuw-West is geschokt gereageerd op het bericht. ’’Verschrikkelijk naar nieuws’’, zo reageert voorzitter Gerolf Bouwmeester van stadsdeel West op Twitter. ’’Veel sterkte namens 020west.’’ Ook stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud van Nieuw-West spreekt over vreselijk nieuws. ’’Wens onze burgemeester heel veel sterkte!’’

”We zijn diep geschokt door dit droevige nieuws”, meldt de PvdA afdeling Amsterdam West. ”Veel sterkte, Eberhard.” Buurtorganisatie Jan Eef wenst de burgemeester en zijn naasten ook veel sterkte. De organisatie roemt zijn grote persoonlijke betrokkenheid bij de Jan Evertsenstraat en haar winkeliers.

De gemeente laat weten dat inwoners een kaart of brief naar de burgemeester kunnen sturen. Adres: Amstel 1, 1011 PN Amsterdam.

Doneer